Sobre enrosca

Enrosca neix de l’amor d’unes persones pel treball artesanal, els materials naturals, fonamentalment fusta, el món dels nens i el joc. Inicialment varem estar en les dependència de la cooperativa social IMPULSEM, però, actualment ja funcionem en el nostra propi espai a l’Hospitalet de Llobregat. Avançant mica a mica!!

Les nostres joguines estan inspirades en les línies pedagògiques Montessori, Pickler, Waldorf i Hengstenberg. Explorem els mons del joc lliure i creatiu.

Enrosca és un projecte amb vida propia, que es nodreix del coneixement, la creativitat i la persistencia. Un projecte fet realitat que creix amb la participació de tots (vosaltres i nosaltres)…, altres artesans, col·laboradors, profesionals i persones singular en el món del joc i la fusta (nosaltres), i les persones que us interesseu pels nostres jocs i serveis (vosaltres). Les vostres recomenacions, propostes, projectes, comentaris i demandes ens fan creixer dia a dia en tots els sentits.

Aquest projecte busca enfortir el pont entre la infància i l’adult a través de la creació d’estris i espais per el joc, el desenvolupament, l’autoconeixement i el descobriment personal.

Enrosca en l’actualitat te una estreta vinculació amb el taller ocupacional Bogatell, ajudant-los a crear el seu propi taller de fusteria. Busquem potenciar la creativitat, l'expressivitat i la capacitat de treball de les persones amb capacitat intel·lectual reduïda donant feines del nostre procés de fabricació de les nostres peces.

El nostre objectiu és humanitzar l'entorn laboral de manera que sigui coherent amb les joguines que creem i aquest món que somiem per als nens I nenes d’avui.

El joc és el llenguatge universal de la infància, la seva activitat per excel lència, el plaer de jugar!

Enrosca vol crear elements que acompanyin els infants en aquesta experiència.

La educació lliure és el nostre pilar fonamental. Respectem la capacitat que tenen les nenes i nens de guiar el seu propi procés d'aprenentatge. I un dels nostres objectius és fomentar que continuin connectats amb ells mateixos de manera que identifiquin les seves necessitats i desitjos.

Reconeixem la necessitat de moviment i joc espontani com a vivències necessàries perquè les nenes i nens s'expressin, es vinculin amb els altres, es coneguin a si mateixos i descobreixin l'entorn. Acompanyem així la seva evolució espontània en el procés que va des de la vivència fins al llenguatge.

Enrosca inicia els seus passos de portes cap a fora, a través de la construcció de jocs i joguines de qualitat, de les línies pedagògiques més rellevants com Pikler, Waldorf, Montessori, .... Com jocs d'estimulació, experimentació i descobriment, de disseny senzill i pràctic. També amb jocs i joguines de creació pròpia o materialitzant les pròpies idees del client.

Totes les joguines són artesanals, cada peça és única. Principalment utilitzem dos materials: fusta i tela. En la mesura del possible, reutilitzarem materials sobrants de la producció d'altres empreses. Fustes amb certificació de qualitat, materials nobles i ecològics, amb acabats naturals, no tòxics i biodegradables.